Nieuws3 jul '11 14:34Aangepast op 4 jul '11 10:32

Advocaat: Mladic niet bij zitting

Auteur: Edme Koorstra

Volgens zijn advocaat verschijnt Ratko Mladic vandaag niet voor het Joegoslaviëtribunaal. Hij is het niet eens is met de toewijzing van een advocaat, hij zou zich alleen willen laten verdedigen door een advocaat van zijn keuze.

De planning was dat de voormalige Bosnisch-Servische legerleider zijn schuld of onschuld zou bepleiten, maar het is de de griffie van het Joegoslaviëtribunaal niet gelukt om hem binnen de voorgeschreven termijn van dertig dagen een vast advocatenteam toe te wijzen.
Tijdelijke advocaat
Van het tribunaal moet Mladic het vandaag weer doen met de door het hof aangewezen tijdelijke advocaat Aleksandar Aleksic, die hem ook al bij de eerste voorgeleiding op 3 juni bijstond. Mladic klaagde toen dat hij de door de griffie uitgekozen Servische jurist amper kende.
'Meer tijd'
Het tribunaal vroeg vorige week om meer tijd om de lijst met namen van advocaten die Mladic heeft overlegd grondig te checken op kwalificaties en geschiktheid.
Genocide
Ratko Mladic werd op 31 mei door Servië overgedragen aan het tribunaal. Hij is aangeklaagd wegens onder andere genocide in verband met zijn rol in het bloedbad dat werd aangericht onder de moslimmannen en -jongens van Srebrenica in 1995.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen