Nieuws12 mrt '11 20:08

19.40u: Artsen zonder Grenzen bereiken Sendai

Auteur: Thijs Baas

Een verkenningsteam van Artsen zonder Greenzen heeft zaterdagavond het getroffen gebied in het noordoosten van Japan bereikt. Het team voert gezondheids-checks uit in een evacuatiecentrum in Sendai Cit.

"Op sommige plaatsen hebben we gezien dat huizen en gebouwen volledig zijn verwoest. Lokale mensen vertelden dat het water sinds gister gezakt is, maar er staat nog steeds veel onder waterolgens de autoriteiten werken er al 90 medische noodhulp teams in de prefectuur Miyage. Het lijkt erop dat dit voldoende is. Er is een systeem opgezet om mensen door te verwijzen naar het ziekenhuis en de ziekenhuizen kunnen het aan", zegt Mikiko Dotsu, coördinator van het Artsen zonder Grenzen verkenningsteam.

Medische behoeften

Het lijkt erop dat aan de medische behoeften kan worden voldaan. Ondanks dat de medische toestand onder controle lijkt in Sendai heeft de bevolking grote noden. "Op het moment is er weinig elektriciteit en geen drinkwater toevoer. Mensen hebben voedsel, dekens en water nodig. Dat zijn op dit moment de grootste noden", zegt het team coördinator van Artsen zonder Grenzen, dat zal worden versterkt door meer medische en logistieke medewerkers en zondag haar verkenning zal voortzetten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen