Nieuws31 aug '12 18:16

'Samsom loog tijdens debat'

Auteur: Anne-Greet Haars

PvdA-leider Diederik Samsom verwijt premier Mark Rutte dat hij liegt, maar hij doet zelf ook een aardige duit in het zakje. Dat zegt het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Samsom zei in het debat van het programma Knevel en Van den Brink gisteravond: ”In de regio Eindhoven zijn ziekenhuizen met elkaar gaan samenwerken in plaats van met elkaar gaan concurreren. Dat is ingewikkeld in dat systeem van marktwerking, want dan moeten ze de Nederlandse Mededingingsautoriteit uitschakelen maar dat is ze gelukt. En er wordt gebudgetteerd en wat gebeurt er; er wordt meer zorg geleverd; de wachtlijsten nemen af. De kwaliteit van de zorg neemt toe. Dat is op dit moment gaande in Nederland.”

Feitelijk onjuist
Maar het Catharina ziekenhuis zegt dat deze uitspraken over de ziekenhuizen in Eindhoven feitelijk onjuist zijn. In een verklaring schrijf het ziekenhuis: "De Eindhovense ziekenhuizen St. Anna Ziekenhuis, Catharina ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum werken volledig conform de richtlijnen van de Nederlandse MededingingsAutoriteit (NMa). Dit wil zeggen dat er géén algemene afspraken op regionaal niveau tussen de drie Eindhovense ziekenhuizen bestaan."

Ook weerlegt het ziekenhuis de opmerking dat de ziekenhuizen samen budgetteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen