Nieuws5 jun '12 15:13

Premier ziet geen politieke reden voor uitstel

Auteur: Pieter van den Akker

Er zijn geen politieke redenen om de voorstellen over het beperken van de hypotheekrenteaftrek en het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding pas na de verkiezingen in de Kamer aan bod te laten komen.

Dat benadrukte premier Mark Rutte dinsdag. De onderwerpen zijn ingewikkeld en daarom is er nog tijd nodig om de plannen uit te werken, benadrukte Rutte. "Het is techniek, geen politiek'', zei de premier.

Alternatieven
Hij wees erop dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie met het kabinet de afspraken gemaakt hebben in het begrotingsakkoord voor volgend jaar. Als partijen iets anders willen, moeten ze volgens Rutte met alternatieven komen die evenveel opleveren.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) legde eerder op de dag nog uit dat het gewoon tijd kost om het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding zorgvuldig uit te werken. "Als ik het nu hals over kop zou doen, kan men mij verwijten dat ik niet zorgvuldig zou zijn.''

Prinsjesdag
Hij bood aan de Kamer nog voor het zomerreces een brief te sturen met meer informatie over de plannen omtrent de reiskostenvergoeding. De definitieve uitwerking volgt dan in het Belastingplan 2013, dat met Prinsjesdag wordt gepresenteerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen