Nieuws2 dec '11 12:57

Kerst 2011: In het goud?

Auteur: BNR Webredactie

Fashion victims volgen dit jaar met kerst het voorbeeld van de ballen in de kerstboom: glans en goud. Laat de crisis zulke goudkoorts niet toe? Geen nood...

Naast de economische crisis is er in december natuurlijk nog een ernstige crisis: de kledingkast-crisis. En net als bij de economische crisis, zou ook bij de kledingkast-crisis de voorkeur dit jaar wel eens kunnen uitgaan naar goud. José Teunissen, lector aan mode-academie Artis in Arnhem: "Als we de bladen moeten geloven, moeten we in het goud."

Kast
Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd en zeker niet in deze tijden. Geen nood, zegt Teunissen: "Wat belangrijk is, is dat we er leuk uit gaan zien. Daarvoor kan je ook nog eens in je kast kijken en eventueel nog iets erbij kopen. Je hoeft echt geen dure aankopen te gaan doen."

Gehecht
Volgens Teunissen komt het door de crisis dat we kleding minder snel weg doen. "We denken: de mode kan wel elk half jaar willen dat we iets nieuws aan doen, maar willen we dat zelf eigenlijk ook wel, en is het niet zo dat we aan onze kleren gehecht zijn?"


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen