Nieuws21 mei '11 12:19

Nieuwe hulp voor Sinterklaas

Auteur: Marjolein Niestadt

Bram van der Vlugt legt zijn werkzaamheden voor de Sint neer. Dat wordt vanavond in een ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal duidelijk, meldde de NTR vanochtend.

In de uitzending van zaterdagavond ontvangt Van der Vlugt het Grote Boek dat in de afgelopen 25 jaar door hem werd volgeschreven. Het persbericht van de NTR stond vanochtend tot even na twaalven online, inmiddels lijkt het te zijn weggehaald. Waarschijnlijk is het bericht te vroeg gepubliceerd.

Stefan de Walle

De werkzaamheden van Van der Vlugt zouden worden voortgezet door Stefan de Walle, die deze rol in de toekomst voor de Nederlandse Publieke Omroep op zich zal nemen. De Walle is vooral bekend uit de tv-serie Flodder, en het derde deel van de Flodderfilm. Maar hij speelt ook in andere films en toneelstukken. Sinds 2001 is hij verbonden aan het Nationaal Toneel, waarmee hij in stukken speelde als Glenn Gould en Kopenhagen. (Bron:Wikipedia).

Intocht 2011

In dezelfde uitzending wordt  bekend gemaakt dat de intocht van Sinterklaas zal plaatsvinden in Dordrecht. Op 12 november zal de stoomboot daar rond 12 uur aanmeren. De bewoners van Dordrecht zijn trots de Goedheiligman in hun stad te mogen ontvangen, en leven gezamenlijk toe naar een feestelijke dag.

Gerelateerde artikelen