Nieuws6 jun '11 15:51Aangepast op 6 jun '11 16:55

Strauss-Kahn: ik ben onschuldig

Auteur: Pieter van den Akker

Voormalig IMF-chef Dominique Strauss-Kahn heeft tegen de rechter gezegd onschuldig te zijn. De Fransman is aangeklaagd voor een poging een kamermeisje te verkrachten in zijn hotelkamer in New York.

Strauss-Kahn moest maandag voorkomen voor de rechtbank in New York. Hij kan tot 25 jaar celstraf krijgen als bewezen wordt dat hij het 32-jarige kamermeisje heeft geprobeerd te verkrachten, aan te randen en op te sluiten.
Na afloop van de voorgeleiding zeiden zijn advocaten dat de bewering van het kamermeisje over gedwongen seks niet geloofwaardig is. De advocate van het kamermeisje heeft aangekondigd dat de vrouw zal gaan getuigen in het proces.
Luister met de button rechts naar BNR-correspondent Reinout van Wagtendonk: "De rechtszaak kan een enorm spektakel worden".
Strauss-Kahn verblijft op dit moment naar verluidt in alle luxe in een huis in Manhattan, dat te koop staat voor 14 miljoen dollar. Hij zou de beschikking hebben over een eigen gymzaal en een eigen bioscoop. Voor 200.000 dollar per maand wordt hij bewaakt.

Gerelateerde artikelen