Nieuws6 mei '11 18:11

Al-Qaeda wil wraak voor dood Bin Laden

Auteur: Pieter van den Akker

Osama bin Laden is inderdaad omgekomen. Dat heeft zijn terreurbeweging al-Qaeda vrijdag via radicaalislamitische internetsites laten weten aan haar volgelingen. Volgens terrorismemonitor SITE zweren de extremisten wraak.

"Op een historische dag voor de grote islamitische natie is de heilige strijder sjeik Abu Abdullah, Osama bin Mohammed bin Laden, God hebbe genade met hem, gedood op het pad dat mensen voor hem hebben genomen en anderen na hem zullen nemen'', stelt al-Qaeda. De terroristen noemen de dood van Bin Laden 'een vloek' die het Westen zal achtervolgen: "Hun blijdschap zal veranderen in leed en hun bloed zal zich mengen met hun tranen."
De Verenigde Staten laten weten zeer alert te zijn op wraakacties van extremisten. "We zijn ons er zeer van bewust welke acties kunnen plaatsvinden’’, zei een woordvoerder van het Witte Huis.
Samenzweringstheorieën
De bevestiging van de dood van Bin Laden maakt mogelijk een einde aan samenzweringstheorieën in de islamitische wereld, maar niet aan de woede. In Osama’s laatste woonplaats, het provinciestadje Abbottabad, gingen vrijdag ongeveer duizend mensen de straat op. Na het middaggebed staken de betogers autobanden in brand en riepen ze leuzen tegen de Verenigde Staten. Kleine demonstraties waren er in Pakistaanse steden als Karachi, Quetta en Peshawar en in islamitische landen als Egypte en Indonesië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen