Nieuws28 nov '11 19:28Aangepast op 29 nov '11 06:49

Amerika belooft Europa niks concreets

Auteur: BNR Webredactie

In het Witte Huis raken ze steeds meer geïrriteerd over Europa. President Obama en de Europese leiders Van Rompuy en Barroso kwamen overeen om de banden verder aan te halen, maar tot harde afspraken kwam het niet.

President Barack Obama heeft maandag overlegd met de Europese leiders Herman Van Rompuy en José Manuel Barroso. Dat leverde de belofte op dat er samengewerkt gaat worden in de zoektocht naar economische groei en meer banen. Maar misschien was dat het dan ook wel.

Geen toezeggingen
Obama benadrukte dat ook de VS snakt naar een oplossing voor de problemen in de eurozone: "Als Europa problemen heeft, is het voor ons veel moeilijker om hier banen te creëren.'' Amerika zal volgens hem z'n steentje bijdragen om de Europese schuldencrisis te verhelpen, maar wilde geen toezeggingen doen.

Banden verstevigen
Daarnaast zullen de VS en Europa hun banden verder verstevigen om te zorgen voor een grotere werkgelegenheid en economische groei, stelden de leiders in een verklaring. Obama verwelkomde daarin de bereidheid van Europa om "alle noodzakelijke stappen'' te ondernemen om de schuldencrisis te bestrijden.

Gerelateerde artikelen