Nieuws7 nov '11 15:01Aangepast op 7 nov '11 15:31

Tegenkandidaat: Spekman is te goed

Auteur: Marjan van den Berg

Hans Spekman is te goed om partijvoorzitter van de PvdA te worden. Dat zegt tegenkandidaat René Kronenberg, plaatsvervangend voorzitter van de PvdA in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord.

Het leek een gewonnen race voor Kamerlid Hans Spekman, die voorzitter wil worden van de Partij van de Arbeid. Maar op het nippertje meldden zich nog twee kandidaten: Piet Boekhoudt, voorzitter van de partij in Groningen, en René Kronenberg.

Te goed

Kronenberg (40) vindt Hans Spekman te goed voor een partijvoorzitter. Dat zei Kronenberg vanmiddag op BNR. Spekman heeft volgens hem veel kwaliteiten die ze in de Tweede Kamer niet kunnen missen: "Hans Spekman kan meer. Het is bewonderenswaardig dat hij zich kandidaat heeft gesteld, maar hij kan beter tussen de andere PvdA-kamerleden blijven zitten."

Cultuurverandering

Kronenberg denkt dat de PvdA een voorzitter nodig heeft die meer in de luwte opereert. "Het is daarom niet verkeerd, denk ik, dat ik mij kandidaat heb gesteld. Ik ben een relatief onbekende outsider. Dat kan dan ook direct leiden tot een cultuurverandering binnen de partij."

Kronenberg streeft er verder, net als Spekman naar dat de PvdA meer de straat op gaat. "Ga van die vergadertafel af en loop de straat in. Daar word je als partijlid betrokkener van."

Het eerste wat de Rotterdammer wil gaan doen als hij voorzitter wordt, is met de Tweede Kamer aan de slag gaan. "De mentaliteit moet worden: niet lullen maar poetsen." René Kronenberg noemt zichzelf op sociaal vlak links, actiegericht, richting de SP. Op het gebied van veiligheid en economie neigt hij meer naar het midden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen