Nieuws18 sep '11 10:51Aangepast op 18 sep '11 11:25

Blair ontmoette Kaddafi in het geheim

Auteur: BNR Webredactie

De Britse oud-premier Tony Blair heeft in het geheim overleg gevoerd met Muammar Kaddafi, kort voor de vrijlating van de Libische dader van de terreuraanslag boven de Schotse plaats Lockerbie.

Blair reisde twee keer in een privé-jet van Kaddafi naar Tripoli, in juni 2008 en in april 2009, meldt de krant The Sunday Telegraph op basis van documenten die zijn gevonden in Tripoli, de hoofdstad van Libië.

Vervroegd vrijgelaten
In de betreffende periode dreigde Libië alle contracten met Britse bedrijven op te zeggen als Megrahi niet zou worden vrijgelaten. Megrahi is als enige veroordeeld wegens de bomaanslag in 1988, die een eind maakte aan 270 levens. Hij werd in augustus 2009 vervroegd vrijgelaten op last van de autoriteiten in Schotland. Dat besluit zou zijn genomen op basis van humanitaire gronden. Megrahi leed aan kanker en zou niet langer dan drie maanden te leven hebben. Hij leeft echter nog altijd.

Nabestaanden van de Lockerbie-aanslag zijn woedend over de warme banden die Blair onderhield met de inmiddels verdreven Kaddafi.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen