Programma4 mei '11 09:55

Gezonder gevoel in achterstandwijken

Auteur: Edme Koorstra

Mensen in achterstandswijken voelen zich gezonder dan een aantal jaar geleden. Ook wordt er minder gerookt. De gezondheid en leefstijl zijn wel nog steeds minder goed dan mensen die niet in een achterstandswijk wonen. Dat staat in een woensdag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bewoners van achterstandswijken hebben meer lichamelijke beperkingen en zijn geestelijk ongezonder. De leefstijl is ook minder goed dan van mensen die niet in een achterstandswijk wonen: er wordt meer gerookt en minder gesport.
Wel gezonder
Het gaat sinds 2007 echter wel beter met de gezondheid, constateert het CBS. Het aantal mensen in de achterstandswijken dat de eigen gezondheid als minder goed ervaart, nam namelijk af van 30 procent in de periode 2005 tot en met juni 2007 tot een kwart in de periode van juli 2007 tot en met eind 2009. Ook het aantal psychisch ongezonde mensen daalde van 21 procent van 17 procent. In de rest van Nederland was geen daling te zien, maar bleven de aantallen stabiel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen