Nieuws13 nov '12 15:53

Prins Charles: Eier-gerucht niet waar

Auteur: Marjan van den Berg

Prins Charles probeert op zijn website voor eens en voor altijd af te rekenen met het verhaal dat hij elke dag 7 eieren bestelt om vervolgens alleen het mooiste ei op te eten.

BBC-journalist Jeremy Paxman bracht het verhaal over de eierconsumptie van de Prins Charles in 2006 in de wereld, in zijn boek 'On Monarchy'. Dat de prins er kennelijk geregeld vragen over kreeg, blijkt uit het feit dat hij het onderwerp nu op zijn website heeft toegevoegd aan de 'Frequently Asked Questions'.

Letterlijk staat er: "Does The Prince of Wales have seven boiled eggs cooked for his breakfast but only eat one, as claimed in Jeremy Paxman’s book 'On Monarchy'?", gevolgd door het volgende korte antwoord: "No, he doesn't and never has done, at breakfast or any other time."

Bij de Frequently Asked Questions staan ook vragen over de mening van Charles over moderne architectuur. In het verleden heeft hij flink afgegeven op de nieuwbouw van de National Gallery. Op de vraag of hij een hekel heeft aan alle moderne architectuur, wordt op de site ontkennend geantwoord en wordt benadrukt dat de prins de beschermheer is van diverse jonge architecten.

Gerelateerde artikelen