Nieuws4 mei '11 07:39Aangepast op 4 mei '11 09:03

FNV-leden willen dat bestuur aftreedt

Auteur: Edme Koorstra

Een aantal promintente kaderleden van FNV Bondgenoten willen veranderingen zien bij de vakcentrale FNV. Ze willen net zo lang door gaan totdat ze hun zin hebben. Ook als dit de ondergang betekent van het huidig bestuur inclusief voorzitter Agnes Jongerius.

De kaderleden eisen in het FD het aftreden van Jongerius en de andere drie bestuursleden. "Liever geen bestuur dan een slecht bestuur" luidt de oproep van de leden die spreken namens de grote bedrijfsgroepen binnen FNV Bondgenoten, waaronder de havens, de industrie, vervoer, DSM, Shell, Unilever en de uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden.
Jongerius moet zich beraden
Nico Betjes, kaderlid van FNV Bondgenoten, zegt op BNR dat het opstappen van Jongerius niet de oplossing is van het probleem binnen de FNV. "Maar de boodschap aan haar is duidelijk. ZIj moet zich afvragen of ze de juiste persoon op de juiste plek is. Mijn antwoord daarop is nee".
Communicatie
De kaderleden noemen vooral de gebrekkige communicatie van Jongerius en haar bestuur over onderhandelingen met het kabinet en de werkgevers 'Er is ontzettend weinig en beroerde informatie en de FNV-leden worden er niet bij betrokken', zegt één van hen in de krant. Bovendien zou Jongerius slap en traag reageren op proefballonnetjes van het kabinet.
Gesprekken
Eerste gesprekken met Jongerius zijn vorig jaar september al gevoerd. Aan een verzoek om op te stappen is toen geen gehoor gegeven. Afgelopen week is opnieuw gesproken met Jongerius.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen