Programma11 dec '12 11:08

Mogelijk gesjoemel declaraties VUmc

Auteur: Pieter van den Akker

De afdeling kindergeneeskunde van het VU Medisch Centrum in Amsterdam wordt verdacht van het versturen van verkeerde of onterechte declaraties. De Nederlandse Zorgautoriteit gaat dat onderzoeken.

Dat is dinsdag naar buiten gebracht. De NZa kreeg signalen dat er fout is gedeclareerd en gaat daarom de administratie onderzoeken, zo liet de toezichthouder weten. De zorg aan patiënten is niet in gevaar.

Het VUmc heeft laten weten dat de administratie tussen 2008 en 2011 onder de loep genomen wordt. "VUmc verleent alle medewerking aan dit onderzoek’’, zo meldde het ziekenhuis.

Verscherpt toezicht
Het Amsterdamse ziekenhuis kwam de afgelopen tijd meerdere keren in opspraak. Zo kwam het onder verscherpt toezicht te staan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vanwege het conflict tussen een aantal specialisten en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de inspectie. Ook was er gedoe over de tv-serie die over de spoedeisende hulp van het ziekenhuis moest gaan. Onder druk is besloten hier uiteindelijk van af te zien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen