Programma28 dec '12 16:44Aangepast op 29 dec '12 10:02

Huwelijkscrisis? Bel de crisisdienst!

Auteur: Yvonne Rietveld

De crisisdienst helpt niet alleen mensen met psychoses of depressies. Als je huwelijk plots ontspoort kunnen de problemen ineens zo groot lijken dat op dat moment een ander de regie moet nemen, bijvoorbeeld een Sociaal Pyschiatrisch Verpleegkundige (SPVer) van de crisisdienst.

Volgens de branche-organisatie GGz krijgt één op de vier Nederlanders, dan hebben we het over ongeveer 4 miljoen Nederlanders, te maken met een of andere vorm van een psychische stoornis. En als het dan mis gaat, dan kan de crisisdienst worden ingeschakeld. In het boek ‘Psychiatrie bij nacht en ontij’ staan vijfentwintig verhalen uit de GGz-crisisdienst. Ze geven een inkijkje in de wereld van de crisisopvang.

Over de crisisdienst gaat Harmke Pijpers in BNR Gezond in gesprek met Willem Gotink, zelfstandig SPV, socioloog EN schrijver van het boek ‘Psychiatrie bij nacht en ontij’ met vijfentwintig verhalen uit de GGz-crisisdienst. En met Fred de Meijer, teamleider crisisdienst regio Noord-Holland PBG bij Parnassia Bavo Groep.

Overstappen zorgverzekeraar
Verder praat Harmke Pijpers met Peter Ruys, directeur Zorgkiezer.nl over het overstappen van zorgverzekering. Vorig jaar stapten 1 miljoen mensen over naar een nieuwe zorgverzekeraar. Dit jaar lijkt de consument nog meer te kijken naar de portemonnee en stappen waarschijnlijk nog meer mensen over. Hoe groot is de concurrentie tussen de zorgverzekeraars? En wat zijn de trends?

BNR Gezond, zaterdag van 10.00 tot 10.30 uur


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen