Nieuws18 aug '12 10:41Aangepast op 18 aug '12 15:10

Druk op de weg richting kust

Auteur: Fleur de Bruijn

De stranden in Zeeland, Zuid- en Noord-Holland zijn in trek. Rond 10.30 uur stond er in totaal 60 kilometer file op de wegen naar de kust, liet de ANWB weten

De NS rijdt dit weekend met langere treinen richting Hoek van Holland en Zandvoort. De reddingsbrigade zet extra mensen in langs de kust, bij binnenwateren en bij recreatiegebieden.

Minder heet aan de kust
Weeronline verwacht zaterdag temperaturen van 30 tot 33 graden in Nederland. Aan de kust kan het net wat minder heet worden. Het koelt zaterdagavond maar langzaam af, waarbij het in de grote steden ´s nachts tegen de 20 graden blijft.


Frankrijk
Vakantiegangers op de wegen in Frankrijk hebben zaterdag ook te kampen met flinke vertraging. Op het hoogtepunt rond 13.00 uur stond er 616 kilometer file op de Franse wegen. Vooral op de A7 in de richting van het zuiden was het druk, automobilisten kwamen rond 12.30 uur terecht in langzaam rijdend verkeer over een afstand van 90 kilometer. Ook op de weg van Frankrijk naar Spanje ontstond drukte, reizigers kwamen daar in ongeveer 22 kilometer file terecht voor de grens.

Bij BNR Weer & Verkeer vindt u de actuele verkeersinformatie.

Gerelateerde artikelen