Programma21 dec '12 17:00Aangepast op 22 dec '12 09:39

BNR Gezond | Is sportvasten de oplossing?

Auteur: BNR Webredactie

Je bent een redelijk fanatieke sporter. Een keer per week loop je hard of fiets je een trainingsrondje. Toch voel je je niet helemaal top. Je twijfelt. Moet je toch nog wat kilootjes kwijt raken, zodat je net wat meer energie krijgt?

Een nieuwe trainingsmethode sportvasten vindt zijn weg van de getrainde sporters naar de sportscholen. In 10 dagen zou je je een ander mens gaan voelen...

Over de trainingsmethode sportvasten gaat Harmke Pijpers in BNR Gezond in gesprek met Edwin Driessen, journalist van het race en mtb magazine Fiets en BNR. Hij vertelt over zijn ervaringen tijdens het sportvasten. Ook oud-judoka en sportarts Jessica Gal en Guido Vroemen, sportarts en eigenaar van sportmedisch adviescentrum (SMA) Midden Nederland, zijn te gast.

Allergie app
Verder praat Harmke Pijpers met bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit over de nieuwe Allergie app. Het hooikoortsseizoen is begonnen. Het is dan wel december, maar de eerste bloeiende elzenbomen zijn al gesignaleerd. Naast de website www.allergieradar.nl is er nu ook een Allergie app ontwikkeld door de Wageningen Universiteit. Het nieuwe hooikoortsseizoen is begonnen. Wat staat ons te wachten?

BNR Gezond, zaterdag van 10.00 tot 10.30 uur


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen