Nieuws29 okt '11 10:20

Sterk: alleen met studievisum kan Mauro blijven

Auteur: BNR Webredactie

Een verblijfsvergunning voor de 18-jarige Angolees Mauro Manuel is voor CDA-vicefractievoorzitter Mirjam Sterk een gepasseerd station. Alleen met een studievisum maakt Mauro kans niet te worden teruggestuurd naar het Afrikaanse land.

Alle andere mogelijkheden zijn onderzocht maar leverden niets op, zo benadrukte Sterk zaterdag voorafgaand aan het partijcongres in Utrecht.

Partijvoorzitter Ruth Peetoom zei dat veel CDA'ers worstelen tussen wat het hart wil en wat de regels toestaan. "Dat wringt en dat schuurt", aldus Peetoom. Ze wees erop dat het congres over de positie van Mauro zal spreken maar er niet over kan beslissen.

Vanuit de oppositie is de afgelopen dagen gesuggereerd dat minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel aan de leiband zou lopen van de PVV bij de afwijzing van een verblijfsvergunning voor de jonge Angolees Mauro Manuel. Leers noemt de beschuldiging "schandelijk".

Leers zegt dat hij meteen zou moeten opstappen als PVV-leider Geert Wilders zou bepalen bij welke asielzaken hij wel of niet zijn discretionaire bevoegdheid zou moeten gebruiken. "Dan ben ik geen knip voor de neus waard en moet ik morgen opstappen'', aldus Leers voorafgaand aan het CDA-congres in Utrecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen