Nieuws23 mei '11 20:44

Vulkaan doet Obama eerder vertrekken

Auteur: Karin Backx

President Barack Obama moet zijn vertrek uit Ierland vervroegen, vanwege een dreigende aswolk van de IJslandse vulkaan Grimsvötn.

Dat meldt CNN. Het as van de vulkaan bereikt Ierland eerder dan verwacht, waarschuwt de Britse luchtvaartdienst maandag.
Hoge mate van as
De Schotse maatschappij Loganair laat weten dat alle vluchten worden geannuleerd door de voorspellingen van "een hoge mate van as in grote delen van het Schotse luchtruim."
Eerder weg uit Ierland
De uitbarsting van de vulkaan dwingt president Obama, die maandag in Ierland was, vanavond al te vertrekken naar Groot-Brittanië.
Elizabeth II
Daar ontmoet hij onder meer koningin Elizabeth II, die zelf vorige week een historisch bezoek aan Ierland bracht. Hij bezoekt verder een G8-bijeenkomst in Frankrijk en sluit zijn Europese rondreis af in Polen.
Voorouders Obama
De Amerikaanse president Obama zei maandag tijdens een toespraak in Dublin voor bijna 30.000 man dat hij zich erg thuisvoelt in Moneygall.
,,Ik voel me nog meer thuis na de pint die ik dronk, ik voel me zelfs warmer'', zei hij tegen de menigte. Het presidentspaar had eerder Moneygall, een dorp van 296 inwoners, bezocht vanwaar een verre voorouder van zijn moeder in 1850 naar de Verenigde Staten emigreerde.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen