Nieuws11 mrt '11 12:54

Verzekeraars in de min door angst voor claims

Verzekeraars en herverzekeraars lieten vrijdag weten nog geen schatting te kunnen maken van de schade die de aardbevingen en de daarop volgende tsunami in Japan hebben aangericht. Desondanks moesten de bedrijven het op de aandelenbeurzen ontgelden omdat beleggers grote schadeclaims vrezen.

Verzekeraar Aegon verloor bijna 3 procent en was daarmee de sterkste daler in de AEX. Het bedrijf, dat in Japan samenwerkt met Sony Life Insurance, liet weten al het personeel in het land veilig is. Aegon heeft nog geen inzicht in mogelijke effecten van de ramp op het concern zelf.

ING (min 0,9 procent) heeft een aantal kantoren in Japan, die allemaal nog intact zijn. De onderneming kon evenmin nadere informatie geven over de impact van de ramp. Verzekeraar Delta Lloyd daalde 1,2 procent.

Aviva

Delta Lloyds Britse moederbedrijf Aviva koerste in Londen 1,2 procent lager, Allianz daalde in Frankfurt 1,8 procent en AXA verloor in Parijs 2 procent.

Met name herverzekeraars, waarbij verzekeraars risico's kunnen afdekken, gingen onderuit. De mondiale top drie, Munich Re, Swiss Re en Hannover Re werden op de beurs 4,5 tot 5,5 procent minder waard.

Munich Re en Swiss Re, die ook nog geen inschatting van de schade konden geven, zeiden onlangs dat hun jaarbudgetten voor natuurrampen al uitgeput zijn. De stroppenpotten werden weggevaagd door de overstromingen in Australië en de aardbeving in Nieuw-Zeeland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen