Nieuws11 mrt '11 11:06

Beperkte schade Nederlandse chipbedrijven Japan

Nederlandse bedrijven uit de chipsector lijken tot nu toe zeer beperkte schade te hebben opgelopen door de aardbeving in Japan, die vrijdag de regio rond Tokio trof. Dat blijkt uit een rondgang langs vier Nederlandse bedrijven uit de sector.

Chipmachinefabrikant heeft geen grote directe schade geleden. "Iedereen in ons kantoor in Tokio is naar huis gestuurd, maar er is geen grote schade. We hebben geen fabrieken in Japan."

Ook chipbedrijf NXP en toeleverancier aan de chipindustrie BE Semiconductor lieten vrijdagochtend weten geen fabrieken te hebben in Japan. NXP heeft er wel een kantoor. "De lift deed het niet en het openbaar vervoer is ontregeld. Dat zijn de enige berichten die ik van onze collega's krijg'', zei een woordvoerder vanuit Nederland.

Chiptoeleverancier ASM International heeft volgens een woordvoerder ook geen activiteiten in de directe regio die getroffen zijn. "Er zijn geen kantoren beschadigd. Er is geen bewijs van enige directe impact.'' Wel benadrukte hij dat de situatie volatiel is, dus dat het bedrijf de ontwikkelingen scherp in de gaten houdt.

Gerelateerde artikelen