Nieuws19 jun '12 18:03

Voorbeschouwing: Engeland - Oekraïne

Auteur: Melvin Captein

Vanavond vecht Oekraïne voor een laatste kans om te overleven op eigen EK-bodem. Engeland heeft genoeg aan een gelijkspel tegen het thuisland. Het is nu al de wedstrijd van de spitsen.

Engeland
De immer kritische Britse fans gaven vooraf geen penny voor de kansen van hun nationale ploeg. Maar de afgelopen twee wedstrijden hebben de supporters van The Three Lions nieuwe hoop gekregen. Tegen Frankrijk moest Engeland na een voorsprong nog genoegen nemen met een gelijkspel (1-1), maar in het spektakelstuk tegen Zweden (3-2) werden de volle drie punten gepakt.

De resultaten maken dat Engeland aan een gelijkspel tegen Oekraïne genoeg heeft om door te stoten naar de kwartfinale. Met Wayne Rooney hoogstwaarschijnlijk weer terug in de ploeg en een historisch voordeel tegen de Oekraïners (drie van de vier duels werden gewonnen) lijken de Engelsen goede kans te maken op de volgende ronde.

Oekraïne
Thuisland Oekraïne beleefde een vliegende start van het EK. Oudgediende Andrej Sjevtsjenko was met zijn twee treffers tegen Zweden (2-1) de nationale held. De wedstrijd tegen Frankrijk moesten de geelblauwen echter capituleren (2-0). Bovendien raakte sluipschutter Sjevtsjenko geblesseerd aan zijn knie.

Dit alles maakt dat de gastheer vanavond een loodzware klus wacht. Er moet worden gewonnen van Engeland om de kwartfinales te bereiken. Of het gewricht van 'Sheva' het toelaat in eigen land te schitteren is nog uiterst onzeker. Andere spelers zullen moeten opstaan om het eigen publiek een reden tot juichen te geven.

Bekijk de actuele stand in groep D


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen