Nieuws31 dec '12 15:50

2012 zit erop, dus hoogste tijd voor de oudejaarsstunt

Auteur: Pieter van den Akker

Ze heten 'De oliebol', 'Geitenfok' of 'Tied Zat' en laten graag dingen verdwijnen. Het jaar loopt op z'n einde en dus is er werk aan de winkel voor oudejaarsverenigingen.

Derek Buitenzorg. Beeld: Omrop Fryslân
Derek Buitenzorg. Beeld: Omrop Fryslân

Rond de jaarwisseling heeft de politie niet alleen de handen vol aan vuurwerkoverlast. Er verdwijnen soms ook dingen, zoals standbeelden. Voor de grap. Het is het werk van de oudejaarsverenigingen.

Aandacht
Het zijn verenigingen die het leuk vinden om een stunt uit te halen, beter gezegd, iets te stelen en daar zoveel mogelijk aandacht voor willen krijgen. Uiteindelijk wordt wat ze stelen weer netjes teruggebracht. De stunts worden niet alleen door oudejaarsverenigingen uitgevoerd, maar ook door studenten- of vrijgezellenverenigingen.

Renpaard
Dit jaar is de sportredactie van Omrop Fryslân het slachtoffer van een stunt. Tenminste, daar heeft het veel van weg. De redactie kocht twee jaar geleden een renpaard om het van de slacht te redden. Enkele dagen geleden verdween het paard uit de stal bij trainster Sjoukje Wagenaar, meldden verschillende media.

Hoogstwaarschijnlijk is het paard meegenomen in het kader van een oudejaarsstunt. Heel grappig vindt trainster Sjoukje Wagenaar het niet. Zij heeft haar twijfels of de dieven wel goed voor het paard kunnen zorgen. En hoewel het vrijwel zeker is dat 'ie in het nieuwe jaar weer wordt teruggebracht, heeft ze aangifte gedaan bij de politie.

Olympische ringen
Vorig jaar was het de beurt aan het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar keek men vreemd op toen de ontdekking werd gedaan dat de Olympische ringen ineens waren verdwenen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen