Nieuws20 nov '11 23:17

Rechercheurs: onderzoek vuurwerkramp moet overnieuw

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Het onderzoek naar de vuurwerkramp moet overnieuw. Dat adviseren de rechercheurs die afgelopen tijd opnieuw onderzoek deden naar de ramp.

Volgens het televisieprogramma KRO Brandpunt vertellen ze dat op geheime opnames, waarover de actualiteitenrubriek zegt te beschikken.

In mei 2010 meldde een nieuwe getuige zich met belastende verklaringen over de aanwezigheid van medewerkers van SE Fireworks op het rampterrein. Daarom besloot het OM tot een verkennend feitenonderzoek.

Nieuwe getuigenissen
Rechercheurs hebben daarom de afgelopen anderhalf jaar getuigen opnieuw gehoord. Ook vonden de politiemensen verklaringen van brandweermensen terug, die actief waren bij het blussen. Die getuigenissen zijn een dag na de ramp opgenomen en aan de politie overhandigd, maar daarna nooit in het onderzoeksdossier terecht gekomen.

Ruim elf jaar geleden ontplofte vuurwerkonderneming SE Fireworks in de wijk Roombeek in Enschede. Daardoor kwamen 23 mensen om het leven en vielen bijna duizend gewonden. De precieze oorzaak is nooit duidelijk geworden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen