Nieuws5 jul '12 12:18

Statenlid Nunes actief op extreemrechtse site

Auteur: Pieter van den Akker

Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes is tijdenlang zeer actief geweest op de extreemrechtse site Stormfront.org. De politica, tot maart Statenlid voor de PVV, postte bijna 2200 bijdragen op het forum.

Dat schrijft het Noordhollands Dagblad donderdag. Veel van de teksten van Nunes, die onlangs opstapte bij de Onafhankelijke Burgerpartij van Hero Brinkman, hebben een racistisch en beledigend karakter. Dat blijkt uit onderzoek van de antifacistische onderzoeksgroep Kafka.

Zo schreef Nunes bijvoorbeeld dat alle moslims ’naar het land van herkomst’ moeten worden gestuurd en dat ’joden een goede neus voor geld’ hebben. Over een ’treurmars’ voor een neergestoken extreemrechtse skinhead meldde ze: "Een dapper initiatief, de mars. Respect."

De bijdragen van Nunes, die heeft toegegeven dat zij de persoon achter het pseudoniem 'Doubt' is, zijn onder die naam nog te vinden op de website. Het account is inmiddels gesloten.

'Valse insinuaties'
In reactie op het nieuws zei Nunes dat ze zich 'met alle kracht' verzet tegen de 'valse insinuaties'. Ze zei tegen de krant: "Ik ben misschien zo stom geweest mij lang geleden aan te melden bij Stormfront om de discussie met hele en halve racisten en neonazi’s aan te gaan. Ik heb mij fel verzet tegen de meest waanzinnige rassentheorieën die op dit forum te lezen zijn en heb het altijd opgenomen voor de joodse gemeenschap en het bestaansrecht van Israël. U kunt mij verwijten dat ik me op dit forum heb begeven en uit idealisme getracht heb om deze nazi’s tot andere gedachten te brengen. Dit stuk van het Noord Hollands Dagblad, plaatst mij in een hoek waar ik niet in hoor en van gruwel."

Nunes was vorige week nog in het nieuws door haar plotselinge vertrek uit de OBP van Hero Brinkman, die net als zij uit de PVV is gestapt. Naast Nunes besloot ook Gerton van Unnik de OBP te verlaten.

'Brinkman leugenachtige ruziezoeker'
Van Unnik en Nunes kozen in maart van dit jaar nog de zijde van Brinkman, toen deze in Den Haag en Haarlem had gebroken met de PVV. Nu noemden ze hem 'een leugenachtige ruziezoeker'. Nunes liet weten: "Wat Brinkman Geert Wilders verweet bij de PVV, doet hij nu met zijn eigen partij in het kwadraat. Hero is het enige bestuurslid van de fractie en de stichting die de fractiegelden beheert. Zo democratisch is hij dus. We staan volledig buitenspel en dat voelt vreselijk."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen