Nieuws10 jun '11 17:46Aangepast op 10 jun '11 18:12

Agressieve EHEC op Duitse kiemgroenten

Auteur: Karin Backx

De zeer agressieve vorm van de EHEC-bacterie is vrijdag voor het eerst aangetroffen. Kiemgroenten in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zijn hiermee besmet.

De groenten zijn afkomstig van een biologisch bedrijf in Bienenbüttel in de deelstaat Nedersaksen, meldt het ministerie van Consumentenbescherming in Düsseldorf.
Verdacht bedrijf
Het is de eerste keer dat bewezen is dat mensen ziek zijn geworden nadat ze kiemgroenten hadden gegeten van het biologische bedrijf uit Bienbüttel. Het bedrijf was al verdacht.
Vuilnisbak
Twee van de drie familieleden zijn sinds half mei ziek door de EHEC-bacterie, die in hun vuilnisbak is gevonden. De kiemgroenten werden gevonden in een vuilnisbak bij Rhein-Sieg-Kreis in de buurt van de Duitse stad Bonn.
Kiemgroenten
Door deze vondst lijkt het bewijs rond dat kiemgroenten verantwoordelijk zijn voor de EHEC-bacterie. EHEC heeft inmiddels aan 32 mensen het leven gekost.
LTO Glaskracht
Nico van Ruiten van LTO Glaskracht reageert opgelucht op het nieuws dat de bron van de bacterie nu eindelijk gevonden lijkt te zijn.
Luister rechts naar de reactie van Nico van Ruiten van LTO Glaskracht in het BNR-programma On The Move

Gerelateerde artikelen