Nieuws9 nov '11 14:24

Commissie-De Wit liegt, zegt PVV'er Graus

Auteur: BNR Webredactie

De parlementaire enquêtecommissie van voorzitter en SP-Kamerlid Jan de Wit liegt als zij stelt dat PVV-Kamerlid Dion Graus alle ruimte kreeg voor kritische vragen in de verhoren van de commissie.

Dat zei Graus woensdag tegen de NOS in een toelichting op zijn vertrek van dinsdagavond. Toen maakte de PVV'er bekend dat hij uit de commissie stapt, omdat hij van andere commissieleden niet vrijuit vragen mocht stellen over de bonuscultuur.

Graus zei woensdag dat de commissie-De Wit "niet de waarheid spreekt". Hij lichtte toe: "Als Dion Graus van de PVV na twee jaar dag en nacht werken, alle vakanties heb ik opgegeven, ten koste van mijn gezin en mijn eigen portefeuilles in de Tweede Kamer… als ik 3 meter voor de finish stop heeft dat hele grondige redenen. Geloof me nu maar."

Kritiek van journalisten
Graus had zich de kritiek van journalisten aangetrokken dat de leden van de eerste commissie De Wit te weinig kritische vragen had gesteld. Toen hij daarom maandag oud-topman Jan Peter Schmittmann van ABN AMRO ondervroeg over diens vertrekbonus van 8 miljoen euro werd hem dat volgens hem "niet in dank afgenomen" door zijn collega's in de commissie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen