Nieuws1 nov '12 15:39

Laat staan die snor!

Auteur: Marjan van den Berg

Overal ter wereld laten mannen vanaf vandaag hun snor staan om geld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker. BNR verzamelde de beste tips & tricks voor de mooiste snor.

In het kader van 'Movember'  is het de bedoeling om een maand lang je snor te laten staan en hiermee geld van sponsors in te zamelen voor kankeronderzoek. Het wereldwijde initiatief begon in 2003 in Australië en kreeg de afgelopen jaren ook voet aan de grond in Nederland.

In Nederland hebben zich 2500 mannen officieel geregistreerd op een speciale internetsite. Samen zijn zij goed voor een bedrag van 16.245 euro. Wereldwijd doen er bijna 430.000 mannen mee, waardoor een totaalbedrag van 3,7 miljoen euro wordt opgehaald.

Meesterbarbier Jan Heideman heeft tips voor de beste snor:

Verwacht niet meteen een Chiel Montagne-look. "De baardgroei is ongeveer een centimeter per maand, bij de een wat meer dan bij de ander. Als je begint met het kweken van een snor, is het wel zaak om dagelijks de rest van het gezicht goed glad te scheren, zodat hetgene wat er zit, beter uitkomt", aldus de meesterbarbier.

Wordt het een wat kriebelig verhaal? Heideman: "Goed snorrenvet erin. Niet dat goedkope prutsnorrenvet, maar hard snorrenvet met bijenwas.

Is de snor slecht zichtbaar? Heideman: "Dan kan je hem bijkleuren met snorrenvet met een kleurtje, of gewoon snorrenvet, vaseline en een héél klein beetje schoenpoetsmiddel, héél weinig. En dan kleur je hem zo bij." Of, nog makkelijker: "Pik wat mascara van je vriendin."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen