Nieuws4 mei '16 15:57Aangepast op 4 mei '16 16:22

De zon schijnt, dus het geld mag rollen

Auteur: Karlijn Meinders

De organisatie van de bevrijdingsfestivals in Nederland verwacht dat het aantal bezoekers dit jaar wel eens richting de miljoen zou kunnen gaan. Op tijd met je kleedje die kant op dus!

Foto: ANP
Foto: ANP

Volgens Arjan van Duin, vanuit het Nationaal Comitée verantwoordelijk voor alle bevrijdingsfestivals in Nederland, zouden er morgen wel eens een miljoen bezoekers komen. Het oude record stond op 950.000 bezoekers.

Senne Jansen, onderzoeker van het Economisch Bureau van ING vertelt dat consumenten een stuk positiever zijn als de zon schijnt. "Eén op de drie mensen zegt op een zonnige dag ook meer geld uit te geven." En dat heeft volgens Jansen voor een groot deel te maken met het vertrouwen dat toeneemt als het mooi weer is.

Extra water
De bevrijdingsfestivals zijn morgen verspreid over veertien locaties in ons land. Zwolle, is één van de grootste en daar is vanochtend nog even een extra overleg geweest vanwege het mooie weer, vertelt Annemien Brugging, verantwoordelijk voor de organisatie van het bevrijdingsfestival in Zwolle:

"We hebben daar bijvoorbeeld met de hoeveelheid water rekening mee gehouden en met de drankleverancier zijn afspraken gemaakt, mocht het water toch opraken, dat het alsnog gebracht kan worden. Ook bij de doorstroom van muntjes is rekening gehouden met extra bezoekers."

Alternatieve locaties
Echt propvol zal het op de terreinen waarschijnlijk niet worden. Bij 70 procent worden bezoekers al geïnformeerd via lichtkranten of social media en doorgestuurd naar alternatieve locaties.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen