Nieuws29 mei '11 16:54Aangepast op 29 mei '11 17:26

NAVO onderzoekt luchtaanval Helmand

Auteur: Karin Backx

De NAVO start zondag een onderzoek naar de luchtaanval in het zuidwesten van Afghanistan, waarbij twaalf kinderen en twee vrouwen werden gedood.

Dat meldt CNN. Bij een luchtaanval door vliegtuigen van de NAVO kwamen in de nacht van zaterdag op zondag volgens de plaatselijke autoriteiten twaalf kinderen en twee vrouwen om.
Vijandelijke troepen
Het zou het grootste aantal burgerslachtoffers zijn bij een NAVO-luchtaanval van dit jaar. De NAVO laat weten dat het een aanval was tegen de vijandelijke troepen, maar dat het niet wist dat er burgers bij werden gedood.
"We weten van de beschuldigingen," zei een woordvoerder van de NAVO tegen CNN. De melding van de burgerslachtoffers wordt onderzocht.
Lente-offensief
In de provincie Helmand wordt deze maand hard gevochten, sinds de opstandelingen een zogenoemde lente-offensief hebben geopend.
President Karzai
De president van Afghanistan, Hamid Karzai, heeft in een reactie laten weten dat hij de Verenigde Staten herhaaldelijk heeft gevraagd om te stoppen met de invallen, waarbij Afghaanse burgerslachtoffers vallen en dat dit zijn "laatste waarschuwing" is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen