Opinie11 dec '12 11:27

BNR Begrip | Waarom zou jij de eerste stap zetten?

Auteur: Ewald Theunisse

Omdat dat eigenlijk heel logisch is...

Image

De BegripsCode leert mensen om bruggen te slaan naar anderen. De sleutel is deze: door je te verplaatsen in de gedachtenwereld, de manier van doen en de manier van communiceren van anderen, die te leren begrijpen en er begrip voor te krijgen, wordt het veel makkelijker om af te stemmen op de wensen en behoeften van anderen.

‘Waarom moet ik de eerste zijn om die stap te zettten?’ is een vraag die we vaak horen. Het antwoord is simpel.

Je zoekt toenadering om iets te bereiken. Je wilt samen iets leuks doen, graag een voorstel goedgekeurd zien, of je wilt dat iemand iets voor je doet. Als je een ander benadert op de manier die hij of zij het prettigst vindt - van kort en zakelijk tot uitvoerig, informeel en gedetailleerd - schep je instant een basis van vertrouwen. Waarom? Omdat de ander de manier waarop je communiceert prettig en begrijpelijk vindt. En dat bepaalt... 85 procent van de gunfactor!

Download vandaag voor de lol onze app eens (er is ook een gratis versie van). Dan zul je zien hoe makkelijk het is om snel en effectief op een ander af te stemmen. Waarna je, als je het doet, het plezierige effect zult ervaren: een luisterend oor! Doe je het dan voor die ander? Nee, je doet het voor allebei.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen