Nieuws14 mei '11 10:25

Dode in Fukushima I

Auteur: Thijs Baas

In de Japanse kerncentrale Fukushima I is zaterdag een man bewusteloos geraakt en later overleden. Hij verloor het bewustzijn een uur nadat hij op zijn werk kwam in de in maart als gevolg van een aardbeving en een tsunami verwoeste kerncentrale. Dit berichtte het Japanse persbureau Jiji.

Ploegen zouden in Fukushima I bezig zijn een aanzienlijke meltdown te voorkomen. Een woordvoerder van de exploitant van de centrale, de Tokio Elektriciteitsmaatschappij (Tepco), zei zaterdag dat een werknemer in kritieke toestand was maar niet door radioactieve stoffen.
Nieuwe beving
Zaterdagochtend heeft onder de zeebodem circa 200 kilometer ten noordoosten van Tokio opnieuw een aardbeving plaatsgevonden. Het epicentrum lag niet ver van de Japanse regio die 11 maart werd getroffen door een zware aardbeving. Er zijn geen meldingen van schade of slachtoffers.
Volgens seismologen had de beving een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. De aardbeving van maart  had een kracht van 9,0 op de schaal van Richter en veroorzaakte een enorme tsunami die ten noorden van Tokio kustplaatsen wegvaagde. Het aantal doden en vermisten als gevolg van die natuurramp staat op 24.525.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen