Programma5 apr '11 15:32Aangepast op 5 apr '11 15:48

Ivoorkust tussen hoop en vrees

Auteur: Thijs Baas

Vandaag in On the Move: de strijd in Ivoorkust nadert het einde. De legerleider van de troepen van zittend president Gbagbo heeft een staakt-het-vuren aangekondigd. De troepen van zijn rivaal Ouattarra hebben ondertussen bijna het hele land in handen. Afrika-correspondent Arthur de Leeuw over het staakt-het vuren en de mogelijke gevolgen.

Verder in de uitzending:
Bonusbelasting. Hoogleraar fiscaal recht Peter Kevelaars van de Erasmus Universiteit over de Kamermotie om alle bonussen sinds 2008 voor 100 procent te belasten. Minister Jan Kees de Jager legt deze motie naast zich neer omdat deze juridisch onmogelijk zou zijn. Ten onrechte, meent De Leeuw.
Zilvervlootrekening. De jeugd van tegenwoordig steekt zich steeds vaker in de schulden. Het CDA wil de spilzieke jongeren extra spaarzin bijbrengen door de Zilvervloot nieuw leven in te blazen. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum ligt toe.
Uitbreiding vredesmacht. Om 17 uur is vanuit Den Haag PvdA-Kamerlid en buitenlandwoordvoerder Frans Timmermans te gast. Hij zal de eventuele uitbreiding van de VN Vredesmacht onder de loep nemen, evenals de rol van Nederland daarin.

 

Gerelateerde artikelen