Nieuws25 okt '11 15:39Aangepast op 25 okt '11 16:46

EcoFin-vergadering uitgesteld

Auteur: BNR Webredactie

Een mogelijk beslissende vergadering van de ministers van Financiën in Brussel gaat woensdag niet door.

In de voorbereiding zouden de ministers er nog niet voldoende in geslaagd zijn de neuzen één kant op te krijgen over het allesomvattende pakket maatregelen tegen de schuldencrisis in de eurozone.

Overeenstemming
Volgens een woordvoerder van het Poolse voorzitterschap van de Europese Unie is er sprake van "ontbrekende onderdelen". Het definitieve besluit over het doorgaan van de EcoFin-vergadering is afhankelijk van overeenstemming over deze punten, meldt de woordvoerder.

Vuurkracht
Volgens EU-president Herman van Rompuy gaan de overleggen tussen leiders van de eurolanden en de Europese Unie woensdag overigens wel gewoon door. De Financiën-ministers zouden elkaar ontmoeten om onder meer de uitbreiding van de vuurkracht van het noodfonds voor landen met grote schulden te bespreken. Daarnaast zou een grotere afschrijving op Grieks staatspapier van banken en verzekeraars aan de orde komen.

"Niet nodig"
Volgens minister Jan Kees de Jager was de vergadering van de ministers van Financiën van de 27 EU-landen "niet nodig". Dat meldde hij de Tweede Kamer dinsdag tijdens een debat. EU-voorzitter Polen schrapte de bijeenkomst dinsdag van de agenda. Volgens De Jager geen onlogische stap, omdat de ministers van Financiën het zaterdag al eens waren geworden over de herkapitalisatie van banken, het heetste hangijzer.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen