Nieuws23 sep '11 14:43Aangepast op 23 sep '11 15:18

Rutte: Kan gebeuren

Auteur: BNR Webredactie

Het debat van donderdag "ontspoorde behoorlijk", maar dat kan gebeuren, zegt premier Mark Rutte 'the day after'.

Rutte: "Het knetterde gisteren zeker even korte tijd. Dat kan gebeuren, dat er tijdens zo'n debat een knetterend moment is.''

Onbeschoft
Donderdag kwam Rutte in de Tweede Kamer hard in aanvaring met PVV-leider en gedoogpartner Geert Wilders, toen Wilders richting de premier uitriep: "Doe eens normaal man!"

Volgens Rutte "ontspoorde het behoorlijk''. Maar hij vindt dat dit kan gebeuren. Belangrijk voor hem is dat de partijen het op inhoud eens zijn.

De aanvallen die Wilders deed in de richting van PvdA-leider Job Cohen vindt Rutte niet kunnen: "Dat was ongepast en onbeschoft."

Straat
Andere leden van het kabinet zijn minder mild. "Dit is de straat in de Tweede Kamer. Volgens mij is dat onverstandig", zei minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) vrijdag na afloop van de ministerraad.

Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel): "Verbaal geweld van de straat mag niet postvatten. Het gaat erom dat je zakelijk en met respect spreekt. We moeten het goede voorbeeld geven."

Geen krasje
Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) zei dat iedereen heeft kunnen zien dat dit incident het parlement naar beneden haalt. "Tegelijkertijd moet niet het beeld ontstaan dat iedereen zich zo uitlaat in de Kamer."

Donner vindt overigens niet dat de aanvaring een krasje heeft opgeleverd voor de coalitie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen