Programma29 mrt '11 14:34

Kloonvlees mag gewoon in de EU

Auteur: Edme Koorstra

Er komt voorlopig geen verbod op kloonvlees in de Europese Unie. Onderhandelingen hierover tussen het Europees Parlement, de Europese Commissie en de EU-lidstaten zijn vannacht mislukt. Onafhankelijk Europarlementariër Kartika Liotard (voorheen SP) heeft dat gezegd.

Het Europees Parlement wil producten van kloondieren en hun nakomelingen verbieden of reguleren. Maar de lidstaten wilden enkel voedsel verbieden dat rechtstreeks afkomstig is van kloondieren. Volgens Liotard heeft dat weinig zin: "Juist de nakomelingen van kloondieren worden gebruikt voor de voedselproductie.'' Liotard, die deel uitmaakte van de onderhandelingsdelegatie van het Europarlement, is teleurgesteld over het uitblijven van een akkoord. Voedsel van kloondieren is volgens haar niet veilig.
Niet schadelijk
Eurocommissaris John Dalli van Volksgezondheid zei vandaag het mislukken van het overleg met het Europarlement te betreuren. Volgens Dalli is de consumptie van vlees van gekloonde dieren niet schadelijk. Zelf zou hij zonder problemen gekloond rundvlees eten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen