Nieuws5 sep '11 17:46

Ex-burgemeester Verver klaagt rapporteurs aan

Auteur: Bas Benneker

Voormalig burgemeester Wilma Verver van Schiedam spant een rechtszaak aan tegen twee onderzoekers van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) vanwege het vernietigende rapport dat zij over haar schreven.

Dat heeft haar advocaat maandag bekendgemaakt. Het BING onderzocht op verzoek van de Schiedamse gemeenteraad het functioneren van Verver als burgemeester. De conclusies waren vernietigend. Verver maakte  zich onder meer schuldig aan belangenverstrengeling en machtsmisbruik.

Wederhoor
De raadsman van Verver beweert in het klaagschrift dat de twee onderzoekers verkeerde informatie aan de media hebben verstrekt. Zo stelde een van de onderzoekers dat Verver nog niet alle conclusies had, maar wel de bevindingen. Volgens de advocaat is dat onjuist.

Vorige week deed het BING al aangifte van laster tegen de oud-burgemeester. Zij verwijt BING onder meer geen wederhoor te hebben toegepast.

Emotie
"Mevrouw Verver verkondigt in de media continu onwaarheden. Aanvankelijk meenden wij dat het uit emotie was, maar zij blijft doorgaan en wij hebben aanwijzingen dat zij voorlopig niet stopt'', aldus directeur Peter Werkman van BING in een verklaring.

De gemeenteraad schaarde zich vorige week achter de conclusies van BING. De vier wethouders, die het verwijt kregen te weinig te hebben gedaan om Verver te corrigeren, dienden hun ontslag in.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen