Nieuws19 okt '11 17:17Aangepast op 19 okt '11 18:10

[Update] Sarkozy toch naar Frankfurt

Auteur: BNR Webredactie

De Franse president Sarkozy gaat toch naar Frankfurt om te praten over de rol van de Europese Centrale Bank, ook al staat zijn vrouw op punt van bevallen.

De Franse president Nicolas Sarkozy is onderweg naar Frankfurt om daar de meningsverschillen op te lossen tussen zijn land en Duitsland over de rol die de Europese Centrale Bank (ECB) in het Europese noodfonds EFSF moet krijgen. Dit meldde persbureau Reuters woensdag.

Baby

Sarkozy werd eerder op de dag gezien bij de kliniek waar zijn vrouw Carla Bruni-Sarkozy is opgenomen in verband met haar aanstaande bevalling.

Het kantoor van Sarkozy doet verder geen mededelingen over de bevalling.De 43-jarige Bruni, een voormalig topmodel, en Sarkozy (56), beschouwen de geboorte van hun kind als een privé-aangelegenheid. Het stel trouwde in 2008.

Meningsverschil

Frankrijk en Duitsland steggelen over de rol die de Europese Centrale Bank (ECB) in het Europese noodfonds EFSF moet krijgen. Frankrijk wil het EFSF omvormen tot een soort bank, iets waar Duitsland weinig voor voelt. Sarkozy had eerder op de dag al telefonisch contact met Merkel over de zaak.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen