Nieuws7 jun '11 10:49

BNR In Business 6 juni: turbulentie op luchtvaarttop

Auteur: Maurice Driessens

Luchtvaartmaatschappijen zien hun winst dit jaar met bijna 80 procent kelderen vanwege de hoge olieprijs, de onrust in het Midden-Oosten en andere onzekerheden. Daarvoor waarschuwt de internationale luchtvaartorganisatie IATA. BNR is aanwezig bij de jaarvergadering van de organisatie in Singapore en spreekt uitgebreid met KLM-topman Peter Hartman.

Hartman is op de luchtvaarttop benoemd op een hoge post binnen de IATA. Het komend jaar is hij voorzitter van de board of governors en daarmee een van de meest invloedrijke figuren in de sector.
Turbulent
Vorige week was de koepel nog positief en leek het alsof de crisis achter de rug was. Maar het blijven dus turbulente tijden. Hartman gaat zich onder andere sterk maken voor mondiale regels op het gebied van CO2-uitstoot.
De topman laat in het interview ook duidelijk blijken zich boos te maken over de opkomende claimcultuur onder gestrande passagiers. Wie meer dan drie uur vertraagd is voor een vlucht heeft volgens Europese regels recht op een fikse vergoeding. Verder praat presentator Paul Laseur met luchtvaartjournalist Arnold Burlage en hoofd Luchtverkeersleiding Nederland Paul Riemens.
Beluister de uitzending via de gele audiobutton in de kolom hiernaast!

Gerelateerde artikelen