Nieuws29 apr '11 16:39

Tunesische en Libische troepen slaags

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Tunesische militairen zijn vrijdag in het centrum van de Tunesische grensplaats Dehiba in gevecht geraakt met de Libische troepen van Muammar Kaddafi. Dat hebben inwoners uit de plaats gemeld. Er wordt vooral hevig gevochten in het centrum, aldus een bewoner.

Libische troepen zijn volgens ooggetuigen 's ochtends de grens overgestoken om naar Libische rebellen te zoeken.
Dehiba ligt 520 kilometer ten zuiden van Tunis.
De rebellen waren donderdag verjaagd van een grenspost die ze vorige week hadden veroverd. Vrijdag claimden de rebellen de grensovergang te hebben heroverd.
Door het geweld van de Kaddafi-troepen zijn meerdere gebouwen beschadigd en is minstens een burger gewond geraakt, aldus een verslaggever van het persbureau Reuters. "Er waren veel gevechten vanochtend en er werd veel geschoten. Sommige Kaddafi-mannen zijn gedood en velen zijn gewond geraakt ", zei de verslaggever.
De Tunesische regering heeft donderdag de troepen van Kaddafi ervan beschuldigd vluchtende rebellen op Tunesisch grondgebied te hebben achtervolgd. Daarbij vuurden de Libische indringers granaten af op Tunesisch grondgebied. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geëist dat de Libische regering onmiddellijk stopt met deze schendingen.

Gerelateerde artikelen