Nieuws3 sep '11 17:59Aangepast op 3 sep '11 20:43

Wilders: Duitsland heeft eigen PVV nodig

Auteur: Pieter van den Akker

Duitsland heeft behoefte aan een partij als de PVV van Geert Wilders. Dat heeft de Nederlander zaterdag gezegd tijdens zijn speech in Berlijn. Volgens Wilders verlechtert de situatie in Duitsland, omdat er geen partij als de zijne is. "Duitsland heeft een partij nodig die niet belast is door betrekkingen met neo-nazi's en door antisemitisme, maar een respectabele partij."

Wilders keerde zich in de Duitse hoofdstad opnieuw tegen de Europese superstaat en de islam, die hij ziet als grootste bedreigingen. Volgens de PVV-leider is Duitsland nog niet zover als Nederland, waar de regering met gedoogsteun van de PVV de islamisering terugdringt.
Hij nam in zijn speech in een zwaarbewaakt hotel verder nadrukkelijk afstand van Anders Breivik, de man achter de aanslagen in Noorwegen. "Breivik is geen van ons", zei Wilders. ""Wij weren geweld af, wij zijn democraten, wij geloven in vredelievendheid, wij wijzen de islam af vanwege zijn gewelddadigheid.''
Die Freiheit
Wilders sprak op een bijeenkomst van de kleine, rechtse partij Die Freiheit. Die Freiheit geldt als een Duitse versie van Wilders' PVV. Volgens de partij 'verkoopt bondskanselier Angela Merkel Duitsland aan Europa' en zijn de meeste werklozen in Duitsland afkomstig uit moslimlanden. De speech trok minder publiek dan verwacht. Het bezoekersaantal werd vooraf een stuk hoger ingeschat dan de 600 toeschouwers die kwamen opdagen.
BNR-correspondent Derk Marseille was bij de toespraak van Wilders. Luister via de button rechts naar zijn bijdrage.

Gerelateerde artikelen