Nieuws13 mei '11 21:10

Kaddafi haalt uit naar NAVO

Auteur: Jorn Lucas

De Libische televisie heeft vrijdag een geluidsband uitgezonden met een verklaring van de dictator Muammar Kaddafi. Dat gebeurde enkele uren nadat de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini had gezegd dat Kaddafi hoogstwaarschijnlijk gewond was geraakt door een bombardement.

Kaddafi zei dat de NAVO donderdag een laffe aanval heeft uitgevoerd op zijn hoofdkwartier. De Libische leider zei dat het bondgenootschap hem niet met bombardementen kan bereiken "omdat miljoenen Libiërs mij in hun hart dragen". Verder bedankte Kaddafi staatshoofden die hem hadden gevraagd hoe zijn gezondheid was na de luchtactie van de NAVO op donderdag.
Zoon omgekomen
Kaddafi ontkwam ongeveer twee weken geleden aan de dood bij een luchtaanval van de NAVO. Zeker drie raketten troffen de woning van zijn jongste zoon Saif al-Arab (29). Die kwam om het leven. Martinelli woonde de dag erna zijn begrafenis bij. Volgens een regeringswoordvoerder waren Kaddafi en zijn vrouw zelf ook in het huis, maar zij bleven ongedeerd.
Nonsens
Libië heeft de uitlating van Frattini onmiddellijk tegengesproken. "Het is nonsens. De leider is goedgeluimd. Hij leidt het land elke dag. Hij is absoluut niet verwond’’, verklaarde zegsman Mussa Ibrahim.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen