Programma24 mei '11 22:19Aangepast op 25 mei '11 16:44

Dodelijke bacterie houdt Duitsland in greep

Auteur: Thijs Baas

In Duitsland grijpt een dodelijke bacterie in rap tempo om zich heen. Mogelijk zijn al drie personen aan de bacterie overleden, van een 83-jarige vrouw staat het vast.

Volgens de Duitse gezondheidsdienst loopt het aantal besmettingen snel op. Tot nu toe gaat het om vijfhonderd mensen, verspreid over het hele land. De overleden vrouw woonde in Diepholz in Nedersaksen. De twee andere mogelijke slachtoffers, uit de buurt van Hamburg, vertoonden symptomen van de bacterie, maar tot nu toe is niet met zekerheid vastgesteld dat ze echt besmet zijn met de bewuste EHEC-bacterie.
Ernstige nierklachten
Volgens directeur Reinhard Burger van het Robert Koch Instituut in Berlijn - de overheidsinstelling voor ziektebestrijding en -preventie - zal het niet bij de huidige slachtoffers blijven. Ruim tachtig mensen kampen volgens hem met ernstige nierklachten en bloedarmoede en een afname is nog niet in zicht. De naam van de bacterie, enterohemorragische E. coli, refereert aan de heftige bloedingen (hemorragie) in de darmen (entero) waarmee de patiënt te maken krijgt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen