Nieuws12 mei '11 10:04

Loterijgeld moet cultuursector redden

Auteur: Edme Koorstra

De VVD wil dat er een speciale loterij komt waarvan de hele opbrengst naar de cultuursector gaat. Dat bevestigt Kamerlid Bart de Liefde. Volgens hem kan een loterij de aangekondigde bezuinigingen in de cultuursector voor een gedeelte opvangen.

Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Cultuur wil 200 miljoen euro bezuiningen op cultuur. Meerdere partijen en instanties voorzien daarmee echter grote verschraling van die sector.
Wel toestemming nodig
De VVD denkt dat een speciale loterij voor cultuur, in navolging van speciale loterijen voor bijvoorbeeld sport, ontwikkelingssamenwerking en goede doelen, soelaas kan bieden aan de sector. Daarvoor is nog wel toestemming nodig van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Wet op de kansspelen
Komende maand spreekt de Kamer over een mogelijke modernisering en herziening van de wet op de kansspelen. Volgens De Liefde is die nu nog vrij streng. "De VVD zal tijdens dat debat pleiten voor meer ruimte voor loterijen. En dus ook voor een loterij die ten goede komt aan de cultuursector", stelt het liberale Kamerlid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen