Nieuws3 mei '11 17:19

OV-staking in Amsterdam en Rotterdam

Auteur: Marjolein Niestadt

Medewerkers van de Rotterdamse RET en het Amsterdamse GVB leggen volgende week op verschillende dagen het werk neer. Ze zijn boos over de voorgenomen bezuinigingen op het openbaar vervoer.

In Rotterdam wordt woensdag 11 mei gestaakt. Deze keer rijden er geen bussen, trams en metro’s tijdens de ochtendspits. Vanaf 08.30 uur gaat alles weer rijden.

Vrijdag 13 mei rijden er in Amsterdam tot 8.30 uur 's ochtends geen trams en metro's . Daarna wordt het werk weer opgepakt en rond 10 uur moet het openbaar vervoer weer volgens dienstregeling lopen.

Den Haag

Over een soortgelijke actie in Den Haag op 12 mei in wordt nog beslist. Dit voorjaar is er al vaker in de grote steden gestaakt.

Bezuinigingen

De werknemers bij de stadsvervoerders verzetten zich al langer met acties tegen een bezuiniging van 120 miljoen euro op het openbaar vervoer in de grote steden. En tegen de verplichte aanbesteding van het stadsvervoer. De aanbesteding in combinatie met de bezuinigingen leidt volgens het personeel en de vakbonden tot overvolle voertuigen, langere wachttijden en minder veiligheid in het openbaar vervoer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen