Nieuws31 jul '11 11:44Aangepast op 31 jul '11 18:19

UPDATE: Bloedbad in Hama, Syrië

Auteur: Edme Koorstra

Het Syrische leger is zondag een offensief begonnen in de stad Hama. Minstens 97 mensen zijn daardoor om het leven gekomen, zeggen activisten en ziekenhuisbronnen. Er zijn meer dan 100 gewonden gevallen.

Kort voordat tanks de stad binnenrolden, werden de elektriciteit en de waterleidingen afgesloten. Het regende granaten in de stad en sluipschutters schoten vanaf de daken op alles wat bewoog, aldus getuigen.
Syrische troepen hadden naar verluidt het ziekenhuis in de stad omsingeld om te voorkomen dat gewonden werden binnengebracht.
Ook in andere delen van het land hebben regeringstroepen hard ingegrepen op plekken waar de afgelopen tijd is betoogd tegen het regime. Zo viel het leger Harak in de zuidelijke provincie Deraa binnen, net als de oostelijke stad Deir al-Zor en enkele buitenwijken van de hoofdstad Damascus. In Harasta bij Damascus zouden tientallen mensen gewond zijn geraakt toen legertroepen spijkerbommen gooiden.
Activisten riepen zondagmiddag op tot landelijke demonstraties na het nachtgebed, dat in de nacht van zondag op maandag de ramadan inluidt. De betogers hadden eerder al laten weten dat zij elke dag tijdens de ramadan willen betogen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen