Programma8 mei '11 11:12Aangepast op 8 mei '11 14:27

Ziekenhuis Hengelo uur zonder stroom

Auteur: Karin Backx

Het ZGT Ziekenhuis in Hengelo heeft zondagochtend ruim een uur zonder elektriciteit gezeten. Iets na half negen viel de stroom in het gebouw uit.

Ook het kastje dat in het geval van een stroomstoring een signaal moet doorgeven aan het noodaggregaat haperde. Daardoor sloeg de noodvoorziening niet aan.
Intensive care
Vijf patiënten op de intensive care moesten handmatig worden beademd. Volgens het ziekenhuis verkeerde geen van hen enig moment in levensgevaar.
Rond kwart voor tien had de brandweer de stroomvoorziening van het ziekenhuis weten om te leiden, zodat alle apparatuur in het ziekenhuis weer gewoon werkte.
Noodvoorziening
Omdat de noodvoorziening nog niet werkt, blijft de brandweer voorlopig in het ziekenhuis aanwezig zodat direct een noodvoorziening kan worden aangelegd als zich toch nog problemen voordoen. Zonder noodvoorziening kunnen er echter geen operaties in het ziekenhuis worden uitgevoerd.
Er stonden in principe zondag geen operaties gepland, maar spoedgevallen worden doorverwezen naar ziekenhuizen in Almelo en Enschede. Over de oorzaak van beide storingen is nog niets bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen