Nieuws31 mrt '11 15:59

Rotterdam blijft voorstander proef A20

Auteur: Harmen Simon Teunis

Rotterdam wil gewoon meewerken aan een proef met flexibele snelheden op de A20, maar de luchtkwaliteit mag niet verslechteren en de geluidsoverlast mag niet toenemen. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu (VVD) donderdag aan de gemeenteraad laten weten.

De stad heeft ook bij minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) aangegeven betrokken te willen worden bij de opzet van de proef.

Negatieve gevolgen voor luchtkwaliteit

De gemeenteraad sprak over het onderwerp, nadat uit cijfers van de Milieudienst Rijnmond was gebleken dat een verhoging van de maximumsnelheid op de A20, van 80 naar 100 kilometer per uur, negatieve gevolgen zou hebben voor de luchtkwaliteit langs de rijksweg. Volgens Baljeu is nog niet te zeggen wat de gevolgen zijn voor de luchtkwaliteit, omdat nog niet duidelijk is hoe de proef er precies gaat uitzien.

GroenLinks tegen verhoging

GroenLinks is tegen een verhoging van de maximumsnelheid, andere partijen wijzen de proef niet op voorhand af, maar gaven aan de gevolgen van de snelheidsverhoging kritisch te volgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen