Nieuws29 apr '11 12:21

Bruid aangekomen in Westminster Abbey

Auteur: Harmen Simon Teunis

Kate Middleton is vrijdag samen met haar vader aangekomen in de Westminster Abbey, waar ze in het huwelijk treedt met prins William, kleinzoon van de Britse koningin en oudste zoon van kroonprins Charles.

Aan de zijde van haar vader schreed Middleton naar het koor van de kerk, waar haar toekomstige echtgenoot en diens broer Harry op haar wachtten. De voorganger van de dienst is John Hall, de dean (pastoor) van de kerk. Ondertussen werd de hymne I was glad van Sir Charles Hubert Hastings Parry gezongen. Het lied werd gecomponeerd voor de kroning van koning Edward VII in 1902. In de Westminster Abbey zijn alle Britse koningen sinds 1066 gekroond.

De 29-jarige Middleton, die met de huwelijkse verbintenis de titel hertogin van Cambridge verwerft, werd onderweg naar Westminster Abbey toegejuicht door de uitzinnige menigte langs de route. De bruid reed van het Goring Hotel in het centrum van Londen, waar ze met haar familie was ondergebracht, in een open Rolls-Royce. Ze draagt een witte bruidsjurk van ontwerpster Sarah Burton.

Het is vrijdagochtend niet gaan regenen in de Britse hoofdstad, zoals sommige weersverwachtingen aangaven.

Bruidsjurk Kate ontworpen door Sarah Burton

Kate Middleton draagt een bruidsjapon die ontworpen is door Sarah Burton, creatief directeur van het huis van de vorig jaar overleden Alexander McQueen.

Om 12 uur werd het bestbewaarde geheim van de trouwdag van prins William en de aanstaande prinses Catherine onthuld, toen de bruid bij Westminster Abbey uit de Rolls Royce stapte die haar en haar vader naar de kerk had gebracht.

William trouwt in in het galauniform van de Irish Guard.

Gerelateerde artikelen